<body>
SUMMERTIME SADNESS

10.03.2018.

Unesi svijetu mome malo boje, donesi mi naranče neka na stolu stoje...

Napravila sam si kahvu, mada mi se nešto ne pije, ali hajde da ćejfim.

Na stolu mi je puna zdjela naranči, volim boju naranče, volim ih, naranče, njima se zaista obradujem.

U prodavnici su sigurno bile na akciji, jer su mi u posjetu skoro pa svi donijeli po kilogram naranči, kako god, obradovala sam se narančama kao nikad, koliko su puta stigle.

Saznala sam da mi je očev dobar prijatelj umro, poremetilo me je na tren, a onda sam rekla:"Hvala Bogu kad mu je olakšao." - bio je mnogo bolestan.

Ja ga pamtim po njegovom stalnom zahvaljivanju Bogu, podršci koju je pružao mom ocu i to što je uvijek bio tu kad je nešto zatrebalo.

Kao da sam osjetila, jutros da ću čuti nešto loše, dok sam vidjela kroz prozor, kako komšinica nešto mami govori, u meni je nešto reklo da nije možda umro, kad samo što sam izašla, mama mi veli da je umro.

Bilo bi mi drago da sam ga bar vidjela, da mu se zahvalim na svemu, no bili smo na istom odjelu, ali ja kako nisam mogla ustajati iz kreveta, poslije jer nisam znala da je još tu, nisam ga ni vidjela. Mama kaže i bolje. I za oca mi je rekla:"Bolje kćeri da ti je u lijepom ostao sjećanju." - jer bolest izobliči čovjeka, zato je mama i govorila.

Dan je sunčan, lijep, snijega nema, Pašalokum već je ulovio nekoliko guštera, ne da se tradicija ukinuti i to samo rep pojede, i toliko vole svoju ljuljačku, da kako se otoplilo samo leže i spavaju na njoj, i obradovala sam se ovom vremenu i zbog njih, šta će zimi ništa im nije interesantno, napokon i Februar prošao, nadat se i bebama.

Kaže mi mati jutros:"Sa kim si ono dugo ostala onako pisati, jesi, jesi, sve ti sjaje oči, zaljubila si se." - mah nisam bona, kome sjaje oči. Nasmijala me je baš.

Napokon je zaspala u totalu noć, čak sam i ja pravila tihu buku tražeći u mraku neke stvarčice jer pored nje spavam, te joj to nije smetalo, jer sve čuje i primećuje u snu, sinoć je nakon dugo, dugo spavala i zaista se danas primjeti da je bolje.

Bar nešto hvalim Te Bože.

Hajde živjeli!


From:~honeeybee Sunshines:304429